”Du viser ikke din faglighed, Simon” 📚🫤

af Simon Wilbrandt

Til eksamen på psykologistudiet om en case – et barn der er udadreagerende i børnehaven, men roligt derhjemme. Jeg går ind for at få min karakter. ”Du får 02”.
Fair nok, jeg var heller ikke selv tilfreds, men årsagen gjorde mig frustreret. Jeg fik nemlig ikke brugt de rigtige ord, når jeg sagde ”tale med forældrene” i stedet for ”interviewe forældrene”. Og jeg fik også sagt ”fortælle om” i stedet for ”psykoedukere”.

Senere var jeg til møde på jobcenteret til den obligatoriske samtale om mit CV. Det ser sådan set fint ud, men vejlederen er lidt i tvivl om min profiltekst. Den er ligesom skrevet for meget i dagligdagssprog. ”Du viser ikke din faglighed, hvis ikke du bruger fagbegreberne”.

Sandheden er, at jeg kan have svært at identificere mig med de svære ord. Nogle af dem er virkelig gode, fordi de giver os ord for noget, vi ellers ikke kan tale om. Men andre føles lidt som præsterne der talte latin i kirken, for at vise hvor kloge de var – fx at sige ”emotioner” i stedet for ”følelser”. Og endelig er der også de begreber, som jeg efter at have fået dem forklaret stadig har lidt svært ved at forstå.

Og nu laver jeg så en podcast – hvor en af reglerne er, at hvis der er svære ord, så bliver de forklaret. Og hvis der ikke er brug for dem, så bruger vi bare de nemme ord.

Jeg har endnu ikke fået en tilbagemelding om, at fagligheden er lav i podcasten – til gengæld siger mange, at det er så dejligt, hvor nem den er at lytte til. Og nogle hører den endda med deres teenager. 😍

💬 Svære ord – go eller no go? 💬

Jeg har endnu ikke fået en tilbagemelding om, at fagligheden er lav i podcasten – til gengæld siger mange, at det er så dejligt, hvor nem den er at lytte til.

Leave a Reply