KURSUS:
Styrk børns udvikling og læring

– Hvordan arbejder jeg med kognitiv udvikling hos børn?

Tidspunkt: 4. oktober 2024

Klokken: 9.00-15.30

Sted: Center for Kommunikation og Velfærdsteknologi (CKV),
Heden 11, 5000 Odense C

Om kurset

Igennem vores samspil og kommunikation med børn, er vi med til at udvikle børns evner til at tænke og lære.

Gennem det understøttende samspil kan vi styrke effekten af vores pædagogiske indsats, så den åbner nye døre for børns læring.

Jens Wilbrandt er en pioner på området. Hans arbejde med børns kognitive udvikling og begrebstilegnelse er ny og åbner perspektiver med stor betydning for børns generelle udvikling, tænkning og læring.

Gennemgående underviser er psykolog Jens Wilbrandt, som har omfattende erfaring med at understøtte børns kognitive udvikling. Som en del af kurset får I adgang til en lettilgængelige og praksisrettede materialer som I kan tage direkte med hjem og bruge i jeres arbejde.

Temadagen er både rettet mod almenområdet og børn med særlige udfordringer.

Børns tænkning udvikles i høj grad ved at vi som voksne, stiller os mellem børnene og verden og støtter dem lige præcis tilstrækkeligt til, at de mentalt skal stå på tæer. Gennem arbejde med spil, faglige opgaver og andre aktiviteter, kan vi se hvilke generelle kognitive færdigheder, som nogle børn har udfordringer med, og systematisk understøtte udviklingen af disse færdigheder.

 

Jens Wilbrandt tager udgangspunkt i det medierede samspil og bygger videre på udviklingpsykologen Feuersteins pædagogiske tanker, som I præsenteres for på temadagen. Den pædagogiske tilgang fokuserer på at støtte barnet til at lære at lære og lære at tænke, ved at udvikle strategier. Barnet opnår således færdigheder, som rækker ud over klasseværelse og ind i det almindelige hverdagsliv.

Temadagen er praksisorienteret, og vil fokusere på spil og aktiviteter som kan træne børns generelle læringsparathed og kognition.

På dagen arbejder vi blandt andet med fokuspunkter som:

  • Planlægning og systematik
  • Begrebsapparat og logisk tænkning
  • Opmærksomhed og arbejdshukommelse
  • Selvregulering og perspektivtagen
 

Gennem arbejde med spil, praktiske opgaver og øvelser vil du få egne erfaringer med, hvordan vi kan styrke tænkning og kognitive færdigheder og dermed blive mere opmærksomme på, hvordan vi kan støtte vores børn og elevers udvikling.

 

Vi vil også kort berøre nogle af de vidensmæssige faktorer, som ligger til grund for den medierede tilgang til læring herunder:

  • zonen for nærmeste udvikling, forskellen på intelligens og kognitive funktioner, og betydningen af et forandringsorienteret mindset
  • neuroplasticitet og samspillet mellem kognitive og mere emotionelle og sociale faktorer

På dagen vil du:

  • Få viden og inspiration til hvordan du i højere grad kan aktivere og udvikle børns tænkefærdigheder
  • Lære om simple grundprincipper man kan følge for at skabe større læring
  • Se video-eksempler på brug af medieret læring
  • Få lov til at afprøve det konkret på dig selv og dine medkursister
  • Få inspiration til helt konkrete spil, materialer og aktiviteter som kan bruges til at styrke børns udvikling, tænkning og læring

Praktiske forhold

Tidspunkt: 4. oktober 2024

Klokken: 9.00-15.30

Sted: Center for Kommunikation og Velfærdsteknologi (CKV), Heden 11, 5000 Odense C

Pris: 1.545 DKK momsfri

Underviser

Jens Wilbrandt er autoriseret psykolog med speciale inden for kognitions- og læringspsykologi. Han er eksponent for en udviklingsorienteret pædagogisk-psykologisk tilgang, og har mangeårig erfaring inden for det specialpædagogiske område og som underviser inden for det neuropædagogiske område. Ud over varetagelse af en lang række kompetenceudviklingsopgaver i forhold til fagfolk og som Viso-specialist, så arbejder han intensivt med dynamisk assessment og kognitiv træning, herunder som underviser og supervisor for en række andre fagprofessionelle. Han er uddannet og certificeret i en række forskellige træningsmetoder og i dynamisk assessment, som fokuserer på systematisk afdækning af udviklingspotentialer.

Dette website anvender 1. og 3. parts cookies til teknisk funktionalitet samt trafikmåling og brugermåling for at optimere vores website og levere den bedst mulige service og brugeroplevelse. Hvis du navigerer videre på sitet uden at ændre dine indstillinger, antager vi, at du accepterer at modtage alle cookies fra vores hjemmeside.